3 NXT-GENERATION-PWR inspiraties

Die je aan het denken zetten over de toekomst van onze kinderen

Iets om te kijken…

Sir Ken Robinson (onderwijsexpert) laat in een praktisch en beeldend filmpje zien op welk denkbeeld het huidige onderwijssysteem is gebaseerd.

Op fantastische wijze maakt hij duidelijk wat in zijn visie de gevolgen zijn van dit onderwijssysteem op kinderen in de context van de 21ste eeuw. 

Iets om te luisteren…

Maaike Bos en Jan Meijroos van Intermediair gaan in gesprek met Carien Karsten (psychotherapeut en auteur) over waar jongeren naar snakken; minder moeten! Hoe komt het dat juist de huidige jongeren de meest gestresste generatie van allemaal is? En hoe kunnen we ze ondersteunen voordat ze gierend de bocht uit vliegen?

Iets om te lezen…

We leven in de westerse wereld vooral naar de kloktijd, maar wat gebeurt er als je die andere tijd – de kairos tijd – de ruimte geeft?

Dan ontstaat er enthousiasme, inspiratie, empathie en bezieling. Wil je weten hoe? Neem dan even de tijd voor de samenvatting van dit inspirerende boek.

 Ik ben benieuwd wat het filmpje, de podcast en het boek met jou doen. Hoor je een nieuw of ander perspectief en wat vind je daar eigenlijk van?

Ik daag je ook uit om je nieuwsgierige bril op te zetten. Ga vooral onderzoeken wat jij in de praktijk ervaart en ziet. 

Wil je delen wat jij vindt van de inspiraties en wat jij ontdekt in de werkelijkheid van de dag? Laat het weten op karin@nxt-generation-pwr.nl.

Wil je na deze eerste inspiratie laagdrempelig aan de slag met NXT-GENERATION-PWR?